“Saving the planet is a communications challenge”
De uitdagingen om onze planeet leefbaar te houden, zijn groots. Er is een enorme transitie nodig. Dit moeten we met z’n allen doen. Communicatie is het belangrijkste gereedschap om collega’s, consumenten, buren, bedrijven en overheden in actie te laten komen.
Benieuwd hoe we dit voor elkaar gaan krijgen? Ik wel. Met een persoonlijke- en zakelijke lens deel ik wat ik zie en leer over deze duurzame-wereld-transitie.
13 hele goede redenen om op de fiets te stappen
De allereerste naam voor een fiets was de “Machine for Freedom”. En dat is het. Dit is waarom fietsen nou zo’n goed idee is:
Kunnen freelancers wel verbinden?
Laatst had ik een pittig gesprek met een ondernemer. Hij werkt met freelancers aan IT, sales en marketing. Tot het laatste team behoor ikzelf. In zijn ogen wordt er structureel te weinig voortgang geboekt. Alsof freelancers niet intrinsiek gemotiveerd genoeg zijn om een bedrijf vooruit te helpen. En minder ‘geven’ dan vaste werknemers. Really?
Rapporteren over duurzaamheid wordt verplicht!
Ik wil bedrijven helpen met het navigeren in de wereld van verduurzamen. Om die reden heb ik een tweedaagse Masterclass gevolgd aan de UvA: Revitalising your Sustainability Strategy.
Toekomst van tweedehands
We bezitten meer spullen dan ooit. Dat is op zich geen nieuws. Het bedrag dat we in Westerse landen uitgeven aan nieuwe producten - van loungebanken tot wattenstaafjes - is in de laatste jaren ongeveer vertwintigvoudigd. Ik deel 2 inzichten uit het boek Secondhand van Adam Minter.
Zeven Generaties Principe
Onlangs heb ik het inspirerende boek ‘The Good Ancestor: How to Think Long Term in a Short-Term World’ (‘De goede voorouder’) van de Australische filosoof Roman Krznaric gelezen. Hij vindt dat we te weinig denken aan onze verantwoordelijkheid tegenover toekomstige generaties. Volgens hem moeten we allemaal betere voorouders worden om de planeet te redden.